MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Jeden den hudby, tance a oslav. To byl festival Jeden den

Už sedmý ročník open air handicap festivalu „Jeden den“ proběhl v sobotu 9. června v Lanáčku v Otrokovicích. V letošním roce to nebyl pouze hudební fe

Post

Městská sportovní hala Otrokovice dostala nový kabát

V úterý 12. června v dopoledních hodinách se uskutečnilo slavnostní přestřižení pásky u příležitosti otevření nově zrekonstruované Městské sportovní h

Post

Od června se změnil systém vjezdu do Krajské nemocnice T. Bati

Od 1. června 2018 je vjezd do Krajské nemocnice T. Bati za poplatek 5 korun. Ceník následujících hodin parkování se nijak nemění.

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA